kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
А как го правя аз...?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rozovslon



Регистриран на: 20 Яну 2014
Мнения: 835

МнениеПуснато на: Съб Дек 09, 2017 10:17 am    Заглавие: А как го правя аз...? Отговорете с цитат

Реколта №3 за сезона - врат-сушен:





Реколта №1 за сезона - каре-сушено-пушено:



Важно за сведение на изпращачите:
Нямам за черпене - точно ми е!

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Димитър Желязков



Регистриран на: 18 Фев 2016
Мнения: 18
Местожителство: София/Бистрица

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"А как го правя аз...?" Но на снимките се вижда какво си направил, а не как си го направил.

Ще споделиш ли технологията?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
rozovslon



Регистриран на: 20 Яну 2014
Мнения: 835

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 6:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш ЛС.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор


Регистриран на: 29 Сеп 2007
Мнения: 6473
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой ден като порасна и аз може да се науча да тъкмя подобни неща. За сега се уча да суша суджуци. Стават супер, но не ми е за хвалба щото не ги правя аз, а ги купуваме готови от познат.
Иначе от сума време се каня да пробвам със сушене на някоя мръвка, ама до сега все ред не стига. Затова ако някой реши да сподели рецепта, технология или нещо подобно на всеочитание ... много ще ме стимулира cooking
_________________
Магия в лилаво
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
rozovslon



Регистриран на: 20 Яну 2014
Мнения: 835

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 8:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Рецепти в интернет колкото щеш.
За пушените продукти обаче се изисква оборудване.
Аз използвал такова:



Без да правя реклама (ако се приеме за реклама го махнете), на мен ми харесва този уред и си струва всяка стотинка.

Пробвал съм риба, месо, пилешки бутчета и кашкавал.
Въпрос на опит и фантазия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор


Регистриран на: 29 Сеп 2007
Мнения: 6473
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 8:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дам ... ще се правят експерименти като гледам пък дано на края има и какво да се показва.
_________________
Магия в лилаво
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
rozovslon



Регистриран на: 20 Яну 2014
Мнения: 835

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 8:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще има, ще има!
И не само за показване... Smile

Домашно приготвеното няма нищо общо с това в магазина.
Въпреки, че месото е от магазина.

Утре пак ще опушвам кашкавал, ще постна снимки ако се получи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Димитър Желязков



Регистриран на: 18 Фев 2016
Мнения: 18
Местожителство: София/Бистрица

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз мисля, че домашно приготвеното е в пъти по-добро, по-вкусно и по-малко вредно, отколкото това от магазина.
Правил съм сушени филе, бут, врат... всичко става вкусно. Конско също става много добре. Правя си и домашна шунка - вкуса е много по-плътен от купешката.
Сега съм наложил домашна сланинка и чакам да си поеме подправките.





Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
rozovslon



Регистриран на: 20 Яну 2014
Мнения: 835

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2017 10:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Как си ги подредил...
Готови за стрелба...
Браво!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ilkomuhata
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана


Регистриран на: 05 Май 2010
Мнения: 1990
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 11, 2017 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Споделете и технологиите :pc:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана Yahoo Messenger
Димитър Желязков



Регистриран на: 18 Фев 2016
Мнения: 18
Местожителство: София/Бистрица

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2017 11:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ilkomuhata написа:
Споделете и технологиите :pc:


Моята "технология", ако може да се нарече така, е много лесна.

1. Месото - измивам, нарязвам на ленти с дебелина около два пръста. Налагам го обилно в едра сол и го оставям така за около 12 часа. Изваждам го от солта и го оставям да се изцеди за около час. След това го овалвам обилно в подправките. Аз лично не слагам много подправки, че не обичам много различни миризми - използвам само чубрица, червен пипер, черен пипер и сол. След овалването с подправките ги закачам на проветриво място на сянка да съхнат. След десетина дни е готово. Резултата всеки път е перфектен. След това, за да не пресъхват повече, ги завивам добре в кухненски стреч и ги съхранявам в гладилника. Не издържат много дълго, бързо свършват Razz

2. Сланината - нея я обичам парена, че става по-крехка. Почиствам я от лойта и оставям само дебелината на сланината. Завирам в тенджера осолена с едра сол вода. Запарвам парчетата във врящата вода за 2 минути. Следва подсушаване и овалване в подправки - използвам същите като за месото - чубрица, червен пипер, черен пипер и сол. После я подреждам в съд (използвам кутии за храна за еднократна употреба) и поръсвам допълнително с подправките, за да се уплътни. Така ги оставям в хладилника за два дни, за да си поеме подправките. Рвзултата е повече от добър. След това я съхранявам във фризера.

Тези мезета много добре се спогаждат с червено винце Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Данаил Делчев



Регистриран на: 21 Юли 2015
Мнения: 940
Местожителство: Хасково / с. Узунджово

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2017 11:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако сланинката се шпикова с чесънче преди да я отъркаляш в подправките става....... Rolling Eyes......после с Cheers
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор


Регистриран на: 29 Сеп 2007
Мнения: 6473
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2017 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И така - първи опит за направа на нещо като мезе.
Първо малко увертюра - понеже като цяло харесвам по-мазно и шаренко месо си избрах едно парче гърди без кост. След това понеже не съм фен на пушенето се насочих към методика изключваща това. Четох доста рецепти и споделен опит, но нищо не си харесах до толкова че да го пробвам едно към едно, а и може би винаги ме влече да правя нещата по мой си начин. И така - начало на експеримента:
Не око посолих мръвката и я подправих с черен пипер, кимион, червен пипер и чубрица. Не харесвам чесън и други по-пикантни подпавки, затова се спрях само на тези.



След това навих мръвката на руло и я овързах като я подправих аналогично и от външната страна



Увих ролето хубаво в стреч фолио и го оставих едно денонощие в хладилника



След това го варих два часа на слаб огън. Извадих, отцедих и махнах фолиото слад което охладих хубаво в хладилника. Резултата домашните го одобриха.




_________________
Магия в лилаво
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
chicken



Регистриран на: 13 Сеп 2016
Мнения: 1638
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2017 9:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не успя да ме грабне. Аз си падам по сухите неща. Ще заложа на висящите по горе Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор


Регистриран на: 29 Сеп 2007
Мнения: 6473
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2017 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сушените мезелъци искат повече време. И в тая насока работя и ако има добър резултат ще се похваля.
_________________
Магия в лилаво
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov